Award Winning Steaks

Beef Wellington loempia’s

Benodigdheden:

  • Frituurpan

  • Bakpan

  • Keukenmachine

  • Temperatuurmeter

  • Kwast

  • Koksmes

  • Plasticfolie

  • Schone werkplank of aanrechtblad


Ossenhaas voorbereiden:

  • Snijd de kop van de ossenhaas in 6 gelijke stukken van ca. 10-12 cm lang en 3-3,5 cm dik.
  • Bak de repen kort rondom bruin in een hete pan.
  • Smeer ze licht in met mosterd.
  • Laat kort afkoelen en plaats ze dan in de vriezer tot stevig (maar niet bevroren).

Ingrediënten Ossenhazen:


Duxelles maken:

  • Hak de champignons, sjalotjes, knoflook en tijm fijn in een keukenmachine.
  • Bak het mengsel in een droge pan tot al het vocht verdampt is.
  • Voeg optioneel een klein scheutje sojasaus toe en stoof opnieuw droog.
  • Breng op smaak indien nodig.
  • Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

Ingrediënten duxelles:

  • 250 g kastanjechampignons

  • 2 sjalotjes

  • 2 teentjes knoflook

  • Paar takjes tijm, fijngehakt

  • Optioneel: scheutje sojasaus


Vlees inrollen in prosciutto & duxelles

  • Leg een plak prosciutto op een ruim stuk plasticfolie.
  • Verdeel 1/6 van de duxelles over de prosciutto (iets meer dan de helft bedekken).
  • Leg de gekoelde ossenhaas op de duxelles en rol strak op in de folie.
  • Zet opnieuw koud.
  • Herhaal dit met alle 6 stukken vlees.

Ingrediënten:

  • 6 plakken prosciutto

  • Duxelles (zie boven)


Loempia’s rollen: 

  • Klop 1 eidooier los met een beetje water.
  • Leg een loempiavel op een schoon werkblad en bestrijk de randen met eidooier.
  • Houd de overige vellen afgedekt om uitdroging te voorkomen.
  • Leg een rolletje vlees achterop het vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
  • Herhaal dit voor alle loempia’s.
  • Zet koud tot gebruik.

Ingredienten loempia's:

  • 6 loempiavellen

  • 1 eidooier + beetje water

Soja-mayonaise maken:

  • Meng de mayonaise met een klein scheutje donkere sojasaus.
  • Breng op smaak met enkele druppels sesamolie (let op: niet te zout maken).
  • Roer er geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte kruiden door.

Ingredienten Soja-mayonaise:

  • 3 el mayonaise

  • Scheutje donkere sojasaus

  • Paar druppels sesamolie

  • Geroosterde sesamzaadjes

  • Fijngehakte peterselie of koriander

Frituren & serveren:

  • Frituren & serveren
  • Verhit de frituurpan tot 180°C.
  • Bak de loempia’s goudbruin en krokant.
  • Controleer de kerntemperatuur regelmatig.
  • Haal uit de olie bij 48°C en laat rusten tot 52°C.
  • Snijd schuin doormidden en serveer direct met de soja-mayonaise.
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Tri Tip Steak Sandwich met chimichurri, geroosterde paprika & rucola