Award Winning Steaks

Tri Tip Steak Sandwich met chimichurri, geroosterde paprika & rucola

Benodigdheden:

  • BBQ met directe & indirecte zone

  • Aluminiumfolie

  • Gasbrander

  • Halve plancha of gietijzeren plaat

  • Snijplank en scherp mes

  • Lepel en kom (voor chimichurri)

  • Plasticfolie


Tri-Tip voorbereiden en garen:

  • Rub de Tri Tip royaal in en laat enkele uren intrekken in de koelkast.
  • Haal het vlees op tijd uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
  • Bouw de BBQ om naar indirect (110-120°C) en gaar tot 48°C kerntemperatuur.
  • Laat rusten onder aluminiumfolie.

Ingrediënten Tri-Tip:


Chimichurri maken:

  • Hak alle ingrediënten fijn en meng in een kom.
  • Voeg de rodewijnazijn toe, daarna beetje bij beetje de olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper. Zet weg in de koelkast.

Ingrediënten Chimichurri:

  • 50 g verse peterselie, fijngehakt
  • 1,5 g gedroogde oregano
  • 2 g gedroogde tijm
  • 50 g rode ui, fijn gesnipperd
  • 6 g rode peper, fijngehakt
  • 10 g knoflook, fijngehakt
  • 30 ml rodewijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • Zout & peper naar smaak

Paprika's roosteren:

  • Leg de puntpaprika’s direct op hete kolen en draai regelmatig tot ze rondom zwartgeblakerd zijn.

  • Laat ze 10 min rusten onder plasticfolie.

  • Verwijder velletjes, steel en zaadjes. Snijd in reepjes.

     

Ingrediënten:

  • 2 rode puntpaprika’s

 


Desembrood grillen:

  • Verhoog de BBQ-temperatuur tot 230°C.

  • Leg een halve plancha of gietijzeren plaat op het rooster.

  • Snijd de stokbroden over de lengte door.

  • Smeer de snijkanten in met kruidenboter en bak goudbruin.

  • Bestrooi daarna met mozzarella. Smelt met een gasbrander.

     

  • Geen plancha? Bak de broodjes in de oven op 200°C tot krokant.

Ingredienten:

  • 2 grote desem stokbroden

  • Kruidenboter

  • Geraspte mozzarella


Tri Tip afgrillen & snijden:

  • Gril de Tri Tip kort op directe hitte tot gewenste gaarheid.
  • Laat opnieuw even rusten.
  • Snijd eerst met de draad mee doormidden, daarna haaks op de draad in dunne plakjes.

Sandwich opbouwen :

  • Beleg het brood met rucola.
  • Daarop de plakjes Tri Tip, geroosterde paprika en een royale lepel chimichurri.
  • Dek af met de bovenste helft van het brood.

Ingredienten afwerking:

  • Rucola

  • Chimichurri

  • Geroosterde paprika

  • Gegrilde Tri Tip


Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Flank Steak met Shiso-sjalottenboter