Tri Tip Steak Sandwich met chimichurri, geroosterde paprika & rucola

Benodigdheden:
-
BBQ met directe & indirecte zone
-
Aluminiumfolie
-
Gasbrander
-
Halve plancha of gietijzeren plaat
-
Snijplank en scherp mes
-
Lepel en kom (voor chimichurri)
-
Plasticfolie
Tri-Tip voorbereiden en garen:
- Rub de Tri Tip royaal in en laat enkele uren intrekken in de koelkast.
- Haal het vlees op tijd uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
- Bouw de BBQ om naar indirect (110-120°C) en gaar tot 48°C kerntemperatuur.
- Laat rusten onder aluminiumfolie.
Ingrediënten Tri-Tip:
- Tri-Tip
- Jouw favoriete BBQ-rub
Chimichurri maken:
- Hak alle ingrediënten fijn en meng in een kom.
- Voeg de rodewijnazijn toe, daarna beetje bij beetje de olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper. Zet weg in de koelkast.
Ingrediënten Chimichurri:
- 50 g verse peterselie, fijngehakt
- 1,5 g gedroogde oregano
- 2 g gedroogde tijm
- 50 g rode ui, fijn gesnipperd
- 6 g rode peper, fijngehakt
- 10 g knoflook, fijngehakt
- 30 ml rodewijnazijn
- 200 ml olijfolie
- Zout & peper naar smaak
Paprika's roosteren:
-
Leg de puntpaprika’s direct op hete kolen en draai regelmatig tot ze rondom zwartgeblakerd zijn.
-
Laat ze 10 min rusten onder plasticfolie.
-
Verwijder velletjes, steel en zaadjes. Snijd in reepjes.
Ingrediënten:
- 2 rode puntpaprika’s
Desembrood grillen:
-
Verhoog de BBQ-temperatuur tot 230°C.
-
Leg een halve plancha of gietijzeren plaat op het rooster.
-
Snijd de stokbroden over de lengte door.
-
Smeer de snijkanten in met kruidenboter en bak goudbruin.
-
Bestrooi daarna met mozzarella. Smelt met een gasbrander.
-
Geen plancha? Bak de broodjes in de oven op 200°C tot krokant.
Ingredienten:
-
2 grote desem stokbroden
-
Kruidenboter
-
Geraspte mozzarella
Tri Tip afgrillen & snijden:
- Gril de Tri Tip kort op directe hitte tot gewenste gaarheid.
- Laat opnieuw even rusten.
- Snijd eerst met de draad mee doormidden, daarna haaks op de draad in dunne plakjes.
Sandwich opbouwen :
- Beleg het brood met rucola.
- Daarop de plakjes Tri Tip, geroosterde paprika en een royale lepel chimichurri.
- Dek af met de bovenste helft van het brood.
Ingredienten afwerking:
-
Rucola
-
Chimichurri
-
Geroosterde paprika
-
Gegrilde Tri Tip
