Award Winning Steaks

Beef Bourguignon van de BBQ

Benodigdheden:

  • BBQ met directe & indirecte zone

  • Dutch oven of gietijzeren stoofpan

  • Kookpannen

  • Bolzeef & fijne zeef

  • Snijplank

  • Koksmes

  • Dunschiller

  • Pollepel


Chcuk Roll voorbereiden en aanbraden:

  • Grill de chuck roasts kort op directe hitte tot ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn. Haal van het vuur en zet apart.

Ingrediënten:

  • Chuck Roll van ongeveer 1.5 kg
  • Zout & versgemalen zwarte peper


Stoof opzetten in Dutch oven:

  • Verhit de Dutch oven op de BBQ.
  • Bak het spek uit, schep uit de pan.
  • Fruit in het spekvet de ui, knoflook en ⅔ van de wortel.
  • Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Blus af met de rode wijn.
  • Voeg laurier, tijm, het vlees en de helft van het spek toe.
  • Sluit de pan, bouw de BBQ om naar indirect (150-160°C), en stoof het geheel tot het vlees boterzacht is (±2,5 à 3 uur).

Ingrediënten stoof:

  • 250 g spek, in blokjes

  • 2 uien, fijngesneden

  • 1 grote wortel, in plakjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 60 g tomatenpuree

  • 1 fles rode wijn (bijv. Pinot Noir)

  • 2-3 laurierblaadjes

  • Paar takjes tijm


Garnituur bakken & toevoegen:

  • Bak ondertussen de champignons, zilveruitjes en resterende wortel in een pan met olijfolie tot mooi goudbruin.
  • Voeg toe aan de stoof zodra het vlees gaar is.

Ingrediënten garnituur:

 

  • 100 g zilveruitjes

  • 250 g champignons

  • Resterende ⅓ van de wortel

  • Olijfolie

  • Snufje suiker

  • Gehakte bladpeterselie (voor garnering)

 


Aardappel-knolselderijpuree maken: 

  • Schil aardappelen en knolselderij. Kook in gezouten water met laurier tot gaar.
  • Smelt ondertussen de roomboter op laag vuur tot die lichtbruin kleurt.
  • Zeef de gebruinde boter voorzichtig (heet!) door een fijne zeef.
  • Giet de aardappelen af, verwijder de laurier en laat kort droogstomen.
  • Wrijf door een bolzeef met een pollepel voor extra fijne structuur.
  • Meng met warme melk en gebruinde boter. Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten puree:

  • 750 g kruimige aardappelen

  • ½ knolselderij

  • 1-2 laurierblaadjes

  • 100-120 g roomboter

  • Melk (naar gewenste romigheid)

  • Zout & peper


Spruitjes voorbereiden & bakken:

  • Maak de spruiten schoon en halveer indien groot.
  • Blancheer in gezouten kokend water tot beetgaar.
  • Spoel terug in ijswater en laat goed uitlekken.
  • Bak in een hete pan met olie tot goudbruin. Breng op smaak met zout, peper of BBQ rub.

Ingredienten:

  • 500 g spruitjes

  • Zout & peper

  • Optioneel: BBQ rub


Serveren:

  • Serveer alle drie los op tafel.

  • De Beef Bourguignon in de Dutch oven of een ruime serveerschaal, royaal gegarneerd met het garnituur en gehakte bladpeterselie.

  • De aardappel-knolselderijpuree in een aparte schaal, afgewerkt met een lepeltje extra gebruinde boter.

  • De gebakken spruitjes in een aparte schaal.

  • Laat iedereen aan tafel zelf opscheppen en combineren.

Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri