Award Winning Steaks

Braised Short Rib Curry

Benodigdheden:

  • BBQ met directe & indirecte zone
  • Bolzeef
  • Snijplank
  • Dutch oven of vuurvaste pan met deksel

Short Ribs voorbereiden en aanbraden:

  • Snijd de short ribs per bot door en bestrooi royaal met zout en peper.
  • Steek de BBQ aan en richt deze in met een directe zone.
  • Plaats de Dutch oven op de BBQ en laat goed heet worden.
  • Bak de short ribs in porties rondom bruin aan.
  • Haal ze daarna uit de pan en zet apart.

Ingrediënten SHort Ribs:


Currybasis maken:

  • Gebruik dezelfde pan.
  • Fruit de sjalot, knoflook, gember en sereh tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de gedroogde pepers en curry pasta toe en bak kort mee.
  • Blus af met de runderbouillon.
  • Voeg de short ribs toe en sluit de pan af.

Ingrediënten currybasis::

  • 50 g sjalot, grof gesneden

  • 10 g knoflook, fijngehakt

  • 30 g gember, in plakjes

  • 1 stengel sereh, ingesneden of gekneusd

  • 2 à 3 gedroogde pepers

  • 30 g Massaman curry pasta

  • 500 ml runderbouillon


Langzaam garen op indirecte hitte:

  • Haal de pan van de BBQ.
  • Bouw de BBQ om naar indirect (150-160°C).
  • Zet de pan terug op het rooster en laat 3 uur zachtjes pruttelen tot de ribs boterzacht zijn.

 

 


Saus inkoken en afmaken:

  • Haal de ribs uit de pan.
  • Zeef het stoofvocht met een bolzeef.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Breng op smaak met zout.
  • Voeg de short ribs terug en verwarm ze in de saus.

Ingredienten saus:

  • 1 blik kokosmelk

  • Zout (naar smaak)

Serveren:

  • Serveren
  • Serveer de short ribs met witte rijst. Bak paksoi kort aan in oestersaus en serveer erbij.
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Tarte Tatin van Fifth Rib, geroosterde ui en Aceto-karamel