Braised Short Rib Curry

Benodigdheden:
- BBQ met directe & indirecte zone
- Bolzeef
- Snijplank
- Dutch oven of vuurvaste pan met deksel
Short Ribs voorbereiden en aanbraden:
- Snijd de short ribs per bot door en bestrooi royaal met zout en peper.
- Steek de BBQ aan en richt deze in met een directe zone.
- Plaats de Dutch oven op de BBQ en laat goed heet worden.
- Bak de short ribs in porties rondom bruin aan.
- Haal ze daarna uit de pan en zet apart.
Ingrediënten SHort Ribs:
- Short Ribs
- Zout & peper
Currybasis maken:
- Gebruik dezelfde pan.
- Fruit de sjalot, knoflook, gember en sereh tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de gedroogde pepers en curry pasta toe en bak kort mee.
- Blus af met de runderbouillon.
- Voeg de short ribs toe en sluit de pan af.
Ingrediënten currybasis::
-
50 g sjalot, grof gesneden
-
10 g knoflook, fijngehakt
-
30 g gember, in plakjes
-
1 stengel sereh, ingesneden of gekneusd
-
2 à 3 gedroogde pepers
-
30 g Massaman curry pasta
-
500 ml runderbouillon
Langzaam garen op indirecte hitte:
- Haal de pan van de BBQ.
- Bouw de BBQ om naar indirect (150-160°C).
- Zet de pan terug op het rooster en laat 3 uur zachtjes pruttelen tot de ribs boterzacht zijn.
Saus inkoken en afmaken:
- Haal de ribs uit de pan.
- Zeef het stoofvocht met een bolzeef.
- Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Breng op smaak met zout.
- Voeg de short ribs terug en verwarm ze in de saus.
Ingredienten saus:
-
1 blik kokosmelk
-
Zout (naar smaak)
Serveren:
- Serveren
- Serveer de short ribs met witte rijst. Bak paksoi kort aan in oestersaus en serveer erbij.
